Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

Nieuws

Wat zijn de kosten van leven in Portugal?



Of u nu van plan bent om permanent in Portugal te wonen of gewoon geniet van een vakantieverblijf, het dagelijks leven in dit prachtige Zuid-Europese land brengt ook financiële overwegingen met zich mee. Maar hoe zit het met de prijskaartjes? Zijn ze vriendelijk voor uw portemonnee? Laten we eens kijken naar de alledaagse uitgaven die u kunt verwachten.

Lente in de Algarve; een betoverende tijd



De lente verwelkomt de Algarve met een verfrissende adem, een seizoen van weelderige groei en een kleurrijk spektakel van bloeiende bloemen. Het zonnige zuiden van Portugal ontwaakt uit zijn winterse sluimer en omarmt de verandering van seizoenen met open armen. De natuur is op haar mooist en de strandbedjes worden weer klaargezet voor lange, zonnige voorjaarsmiddagen.

Toerisme in Centraal-Portugal bloeit als nooit tevoren



Het toerisme in beleefde een buitengewoon jaar in 2023, zo blijkt uit de voorlopige cijfers van de toeristische activiteiten in het land. Het centrum van Portugal heeft zich in het bijzonder onderscheiden met opmerkelijke prestaties. Volgens een nieuwsbericht van Sapo beleefde de regio afgelopen jaar haar beste toeristische jaar ooit. Dit blijkt uit verschillende indicatoren zoals het aantal overnachtingen en gasten, de bezettingsgraad en de totale inkomsten.

Een volle agenda van culturele evenementen in de Algarve



De Algarve, met zijn zonovergoten landschappen en pittoreske kustdorpjes, is niet alleen een toevluchtsoord voor zonaanbidders maar het is ook de thuisbasis van een schat aan culturele evenementen die de rijke geschiedenis en levendige tradities van de regio weerspiegelen. Het jaar zit boordevol festivals en culturele evenementen. Hier zijn er een aantal die zeker een bezoek waard zijn.

Winterse tips voor aangenaam wonen in de Algarve of de Alentejo



Wonen in de het warme zuiden van Europa klinkt voor velen aanlokkelijk. Weg van de eindeloze koude en natte winters en genieten van de zon, het hele jaar door. In de winter het is dan wel niet zo warm als in de zomer maar er zijn nog steeds volop mogelijkheden om veel tijd door te brengen in de milde buitenlucht. In dit blog een aantal wintertips.

"Wonen in de Alentejo: Een Oase van Rust en Authentieke Schoonheid"



Wonen in de Alentejo is betoverend, vanwege de charme van het rustieke Portugese platteland. De glooiende vlaktes, strekken zich uit zover het oog reikt, bezaaid met olijfbomen en wijngaarden die de heuvels sieren. Het leven hier ademt een serene kalmte uit, ver weg van de drukte van toeristische gebieden. Wat maakt het leven hier zo aangenaam?  

De kracht van een 'Comunicação Prévia de Informação' in Portugal



Droom je van bouwen in Portugal? De "Comunicação Prévia de Informação", ook wel afgekort als PIP of in het Engels vertaald als "Request for Preliminary Information" (verzoek om voorlopige informatie) biedt een verhelderende mogelijkheid voordat je begint aan de formele planning. Deze informatieve stap geeft je inzichten die de richting van je project kunnen bepalen.

De belangrijke rol van een landmeter bij landontwikkeling



Begin je aan een landontwikkelingsproject in Portugal? Een professionele landmeter kan uw leidraad zijn. Ze spelen een cruciale rol in de analysefase van de locatie en verschaffen essentiële inzichten die de basis vormen van je bouwproject.

Stap-voor-stap: Van land naar goedgekeurd project in Portugal



Overweeg je grond te kopen voor de bouw in Portugal? Het is essentieel om de stappen te begrijpen van de aankoop van grond tot de goedkeuring van het project. Laten we ons verdiepen in het traject dat u aflegt van een stuk grond tot een volledig goedgekeurd bouwproject.

Wij hebben een award gewonnen!



Elk jaar komen architecten, ontwikkelaars, interieurontwerpers en vastgoedbedrijven uit heel Europa samen op The International Property Awards om het hoogste niveau van prestaties te vieren. Dit jaar vond het grote evenement plaats in het Marriott Hotel in Londen waar we werden geëerd met de prijs beste 'Real Estate Agency Marketing Portugal'.

Nederlandstalig onderwijs in Silves



Petra emigreerde met haar gezin naar de Algarve ‘Het Nederlandstalige onderwijs was doorslaggevend voor onze keuze’

De wintermaanden in de Algarve



De Algarve is een erg populaire bestemming om te overwinteren. De temperatuur in de winter is meestal rond de 18 graden met een lekker zonnetje. De heerlijke berg en strandwandelingen zijn dan erg populair bij de bezoekers. Het weer is dan vaak nog heel mild en zacht en dus perfect om te genieten van de prachtige omgeving in de Portugese winterzon en te ontsnappen aan de kou!

1 / 4 pages
go to page nº
TOP