Informatie Algarve


Portugal is één van de kleinste, maar tevens één van de meest zonnige en warmste landen van Europa. De Algarve is de meest zuidelijke streek van Portugal en valt grotendeels samen met het district Faro. Met 4.960 km² is Faro het op negen na grootste district van Portugal en dit district heeft u veel te bieden.

De Algarve is namelijk hét gebied bij uitstek om te genieten van zon, zee, strand, de gastvrijheid van de lokale bevolking en de prachtige omgeving van het binnenlandschap. Of u op zoek bent naar een gezonde maaltijd met gegrilde vis en zeevruchten, een duik aan het strand wilt nemen, van het prachtige uitzicht op de zee of de bergen wilt genieten of uw favoriete sport wilt uitoefenen: het kan allemaal en er is voor ieder wat wils. De Algarve is de ideale locatie voor de uitoefening van een tal van sporten zoals golfen, zeilen, wandelen, tennis of duiken.

Het landschap is ook zeer gevarieerd; de kust ten westen van Faro kent de welbekende rotsformaties met kleine strandjes en ten oosten van Faro zijn de lagunes en kilometerslange witte zandstranden te vinden. Faro is onderverdeeld in 16 gemeentes.

Voor meer informatie over een gemeente kunt u klikken op de paarse gemeenten:
Albufeira, Alcoutim, Aljezur, Castro Marim, Faro, Lagoa, Lagos, Loulé, Monchique, Olhão, Portimão, São Brás de Alportel, Silves, Tavira, Vila do Bispo, en Vila Real de Santo António.