Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt   Meer informatie

nieuws

  Bezienswaardigheden in de Algarve

Als u binnenkort weer naar de Algarve komt, denkt u dan eens aan de volgende leuke tips om te bezoeken. 

Praia da Marinha & Praia da Falesia  
Bezienswaardigheden in de AlgarveDe Algarve kent prachtige zandstranden waarvan sommige ook bekroond met awards. Denk aan Praia da Marinha bij Carvoeiro of het geweldige zandstrand met de hoge rode kliffen van Falesia.
Silves
Silves is de voormalige hoofdstad van de Algarve en door de hele stad zijn nog herinneringen aan deze belangrijke geschiedenis, waarvan het Moorse Kasteel de meest opvallendste is. In augustus wordt het Medieval festival gehouden; een bezoek waard. 
Ilha do Farol & Ilha da Armona 
Pak vanaf Olhão of Faro de ferry of taxiboot naar het eiland Farol. Dit bounty eiland is echt prachtig. Ook kun je het naastgelegen Ilha Deserta bezoeken. Of pak de boot vanaf Olhão naar het mooie Armona. 
Ria Formosa
Natuurpark Ria Formosa is een absolute must-see. Dit park strekt zich uit over een gebied van zestig kilometer tussen Faro en Tavira in, en bestaat uit allerlei kleine eilandjes en een grote lagune. Het gebied is geliefd bij allerlei soorten trekvogels. 
Monchique & de berg Foia 
Monchique is fantastisch vanwege het mooie uitzicht en de mooie wandelroute. Bij Monchique ligt tevens de berg Fóia. Deze berg is het hoogste punt van de Algarve en biedt een prachtig uitzicht. 
Lokale markten 
Breng een bezoek aan de vershallen in Loulé, de gypsymarkt op woensdag in Quarteira, de markt op de 1e en 3de dinsdag van de maand in Albufeira naast het busstation of de vershallen in Olhão. 
Restaurants 
De Algarve kent vele restaurants met geweldig eten en sommige ook met een fenomenaal uitzicht. Denk aan Algar Seco in Carvoeiro, Pedras Amarelas in  Galé (Albufeira) en de diverse restaurants in de mondaine jachthaven van Vilamoura. Eet smakelijk! 
Tavira 
Het historische stadje Tavira is echt een bezoek waard. Er zijn diverse gezellige restaurants en cafés en Tavira staat bekend om de vele kerken die aanwezig zijn én de Romeinse brug. Ga met het treintje vanaf Santa Luzia naar Praia do Barril. 
Alvor 
De Lagune van Alvor en zijn historische centrum zijn ook heel leuk om te bezoeken. In dit dorpje lijkt de tijd stil gestaan te hebben. Bezoek een mini-supermarkt in het centrum en u zult versteld staan van de goedkope prijzen!
Sagres & Lagos 
Een bezoekje aan Sagres is zeker de moeite waard, dit is het meest zuidelijke puntje van Europa. Ook een bezoek aan de magische rotspartijen van de Pont de Piedade in Lagos mogen niet ontbreken, daarna kun je heerlijk dineren bij Praia Dona Ana.
Winkelcentra 
Tot slot voor het winkelend publiek biedt de Algarve de Mar Shopping in Loulé inclusief Designer Outlet (bij de Ikea langs de A22). Ook is er een Algarve Shopping in Guia, Forum Shopping in Faro en Aqua Shopping in Portimão. Veel plezier! 
 
Wij hopen dat u met deze tips de volgende keer extra geniet van uw bezoek aan de Algarve. 

Benieuwd naar ons nieuwste woningaanbod? Klik dan hier

Met vriendelijke groet, Chantal Bruining 
Director 

Tel: (+31) 010- 497 33 11
E: info@divine-home.nl