Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt   Meer informatie

nieuws

  Gastronomie in Portugal

Portugal staat bekend om zijn geweldige gastronomische keuken. Kent u de lokale gerechten al? Hieronder geven wij enkele tips over lokale gerechten en de beste lokale restaurants voor de volgende keer dat u in de Algarve verblijft. 

Pastel de Nata
's Ochtends brengen de Portugesen een bezoek aan de lokale pastelaria en nuttigen dit Portugese gebakje samen met een espresso. Voor hen is dit de beste start van een nieuwe dag.
Kip Piri Piri 
Het meest gegeten en bekendste gerecht uit Portugal. Restaurants "O Teodosios" en "Ramirez" in het kippendorp Guia zijn echte aanraders. De kip wordt geserveerd met frietjes en salade. Niet bang zijn voor vieze vingers!
Bacalhau – Kabeljauw
Dit gerecht staat er om bekend dat de Portugees er 365 verschillende gerechten van kan maken. Deze vis wordt in allerlei variaties aangeboden op de menukaart, waaronder ook gedroogd
Cataplana de Marisco
De beste in zijn soort. Deze pan met verse schelp- & schaaldieren is een must om te bestellen in een Portugees restaurant. Het gerecht wordt bereidt in een speciale pan, genaamd de "Cataplana".
Ameijoas (schelpjes)
Deze schelpjes worden klaar gemaakt met knoflook en koriander en smaken hemels. Ze kunnen ook geserveerd worden bij een vleesgerecht. 
Bife Bifana – Broodje steak
Typisch Portugees en heerlijk met een klodder mosterd. Kent u het nog niet? Vraag er de volgende keer naar in een pastelaria. Echt een must om te proberen.
De beste lokale restaurants
In Portugal is de fameuze Dining Out gids beschikbaar; deze is gratis verkrijgbaar bij diverse afhaalpunten. Bij ons op kantoor kunt u deze ook afhalen. Deze gids bevat luxe, toeristische restaurants waar u heerlijk kunt dineren. Ook hebben zij een online overzicht van de restaurants die benoemd zijn in het magazine, zie hier.

Wilt u juist een typisch Portugees restaurant bezoeken met heerlijke, lokale gerechten? Kijk dan in bijgesloten overzicht voor een typisch Portugees restaurant en bestel bijvoorbeeld de “Prato do Dia”, het dagmenu. 
Dranken uit de regio
Port
Portugal staat bekend om zijn fameuze Port die gemaakt wordt van de druiven uit de Douro vallei. Port is één van de grootste exportproducten van Portugal.
Vinho branco - Witte wijn
Portugal staat bekend om zijn heerlijke wijn. Aanraders voor witte wijn: Monte Velho uit de streek Alentenjo & Encostas de Favaios uit de Douro streek.

Vinho tinto – Rode wijn
Ook de rode wijn is zalig!. Aanraders zijn: Herdade dos Grous, Herdade da Malhadinha Nova, Quinta da Alameda & Quinta da Gaivota.
Vinho verde - Groene wijn 
Deze, veelal mousserende, wijn heeft zijn naam te danken aan de plek van oorsprong, de heuvels van Costa Verde in het noorden van Portugal. Lekkere groene wijnen zijn; Casal Garcia of Soalheiro.
Wij hopen dat u met deze tips de volgende keer extra geniet van al het lekkers wat de Portugese keuken te bieden heeft.

Wilt u meer informatie neem gerust contact met ons op via 010-4973311 of stuur een email naar info@divine-home.nl  

Met vriendelijke groet, Chantal Bruining 
Director 

Tel: (+31) 010- 497 33 11
E: info@divine-home.nl

Foto's