Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt   Meer informatie

nieuws

Huizenmarkt Portugal is booming: nu is het juiste moment om te investeren!

2018 was een goed jaar voor de huizenmarkt in Portugal. En ook voor 2019 zijn de vooruitzichten positief. De markt is en blijft naar verwachting groeiende, terwijl tegelijk de Portugese economie aantrekt. Het aantal verkopen stijgt hard. Ook ontwikkelaars haken aan op de gunstige huizenmarkt in Portugal. Sinds 2016/2017 zien we diverse nieuwbouwprojecten van start gaan. Daarmee is het nu het juiste moment om te investeren in een (tweede) huis in Portugal. 

 

 

Verschillende factoren maken Portugal bij buitenlanders tot een geliefd land om een (tweede) huis te kopen. Zo blijft de Portugese economie aantrekken, is het land politiek stabiel en staat Portugal op de vierde plaats in de Global Peace Index 2018, de ranglijst van veiligste landen ter wereld. Alleen omringd door de zee en door buurland Spanje is Portugal veilig gelegen. Bovendien is Portugal het land met de meeste zonuren in Europa.

 

Meer vraag naar woningen

Een blik op de woningmarkt in de Algarve leert dat de huizenprijzen in 2018 gemiddeld met 9,5% zijn gestegen ten opzichte van precies een jaar eerder. Ook de vraag naar woningen in Portugal neemt sterk toe. Vooral steeds meer aankopen als “second home’ en investeerders ontdekken het potentieel van investeren in vastgoed in Portugal.

 

Woningprijzen zijn nog steeds aantrekkelijk

Hoewel de woningprijzen in Portugal verder stijgen, zijn ze nog steeds aantrekkelijk aangezien de verwachting, uitgesproken door Moody’s in december 2018, is dat de komende jaren de prijzen verder zullen stijgen met +5% tot +7%.

 

Terugkijkend naar tijden voor de crisis, zien we dat de woningprijzen in Portugal veel lager waren dan in veel andere West- en Zuid-Europese landen. Daardoor krijg je vandaag de dag, zeker als buitenlandse koper, bij aankoop van Portugees vastgoed veel waar voor je geld.

 

Economie Portugal blijft groeien

De economie in Portugal groeide in 2018 met 2,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Een vooruitblik op 2019 leert dat de Portugese economie zowel in 2019 als 2020 naar verwachting circa 2 procent zal groeien..

 

Nieuwbouwprojecten in Portugal

Een andere positieve ontwikkeling voor huizenkopers is dat het aantal nieuwbouwprojecten in Portugal, dat sinds 2002 sterk afnam, weer aantrekt. Steeds meer ontwikkelaars starten met nieuwbouwprojecten, wat huizenkopers en investeerders de mogelijkheid geeft om eigenaar te worden van een compleet nieuwe woning in Portugal. Kortom: 2019 is het juiste moment om te investeren.

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van ons aanbod? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief via deze link.