Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt   Meer informatie

Nieuws

IMT - overdrachtsbelasting in 2020Hoeveel overdrachtsbelasting moet ik betalen bij aankoop van een woning in Portugal en hoe wordt dit berekend? Deze belasting wordt in Portugal "Imposto Municipal sobre a Transmissão Onerosa de Imóveis", ookwel IMT genoemd.

COVID-19 veiligheidsmaatregelenTer voorbereiding op uw bezoek aan Portugal is het goed om te weten wat de veiligheidsmaatregelen zijn. Wat wordt er van u verwacht bij een bezoek aan de supermarkt of een restaurant? En wat als u woningen gaat bezichtigen?

Keurmerk Clean & Safe PortugalDe toeristische sector in Portugal is zich aan het voorbereiden op het hervatten van activiteiten. Ondernemingen in de toeristische sector, in toeristisch entertainment en reisbureaus kunnen vanaf nu het keurmerk Clean & Safe aanvragen (het gaat daarbij om bedrijven die ingeschreven staan bij de Autoridade Turística Nacional). Het keurmerk onderscheidt ondernemingen die voldoen aan de vereisten van hygiëne tegen de verspreiding van COVID-19 en andere infecties. Het versterkt het vertrouwen van de toerist in de reisbestemming.

Wat is de beste plek ter wereld om te leven?Forbes publiceerde vorige week een artikel met daarin de top 3 bestemmingen ter wereld om te leven en met pensioen te gaan na COVID-19. Zij schrijven: "De ervaring van deze uitdagende periode, zal ons een versterkt en misschien opnieuw uitgevonden begrip geven van wat het belangrijkst is in het leven." Deze situatie geeft nieuwe perspectieven en laat zien dat we keuzes niet moeten uitstellen, maar moeten kiezen voor kwaliteit van leven nu. En weet u welke locatie zij beschouwen als dé nummer één plek ter wereld om te pensioneren of naartoe te verhuizen voor een betere lifestyle? Juist, de Algarve.

Het boek 'Wonen en Kopen in Portugal'Het boek 'Wonen en Kopen in Portugal' nu met 15% korting. Dit is een onmisbaar, juridisch, fiscaal en financieel informatie-handboek voor Nederlanders en Belgen die zich in Portugal willen vestigen of in Portugal een huis willen (ver)kopen, (ver)huren of (ver)bouwen. Al ruim 17 jaar is dit het meest informatieve boek voor Nederlanders en Belgen die direct of indirect te maken krijgen met onroerend goed in Portugal en/of zich in Portugal willen vestigen.

1 / 3 pages
go to page nº
TOP