Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

Nieuws

Het klimaat in Portugal: buitenleven het hele jaar door.Portugal is een van de meest populaire bestemmingen om te gaan wonen of regelmatig te verblijven. Er kunnen verschillende aantrekkelijke redenen zijn om dit avontuur aan te gaan. Het prettige klimaat staat als nummer een op de wensenlijst. Portugal is echter een langgerekt land waardoor de onderlinge verschillen nogal uiteen kunnen lopen.

Wijn uit Portugal, een publiek geheimWanneer u aan Portugal denkt, komt wellicht eerder de zoete port in gedachten dan wijn. Desalniettemin mag Portugal niet worden onderschat als het gaat om uitstekende wijnen die steeds vaker prijzen winnen op internationale wijnconcoursen. De wijnen uit de Algarve en de Alentejo maken regelmatig deel uit van deze erelijst.

Een huis kopen in Portugal; het verschil met NederlandWat zijn de verschillen tussen het kopen van een woning in Nederland en Portugal? Het kopen van een huis in Portugal is op veel momenten in het aankoopproces hetzelfde als wanneer je in Nederland een woning koopt. Echter zijn er een aantal verschillen die belangrijk zijn om vooraf te weten.

Emigreren met kinderen; 7 tipsEmigreren naar een nieuw land is een ingrijpende gebeurtenis voor iedereen, maar voor kinderen kan het een nog grotere uitdaging zijn. Het is van cruciaal belang om jonge kinderen zorgvuldig en met empathie voor te bereiden op deze grote verandering.

Wat zijn de kosten van leven in Portugal?Of u nu van plan bent om permanent in Portugal te wonen of gewoon geniet van een vakantieverblijf, het dagelijks leven in dit prachtige Zuid-Europese land brengt ook financiële overwegingen met zich mee. Maar hoe zit het met de prijskaartjes? Zijn ze vriendelijk voor uw portemonnee? Laten we eens kijken naar de alledaagse uitgaven die u kunt verwachten.

Lente in de Algarve; een betoverende tijdDe lente verwelkomt de Algarve met een verfrissende adem, een seizoen van weelderige groei en een kleurrijk spektakel van bloeiende bloemen. Het zonnige zuiden van Portugal ontwaakt uit zijn winterse sluimer en omarmt de verandering van seizoenen met open armen. De natuur is op haar mooist en de strandbedjes worden weer klaargezet voor lange, zonnige voorjaarsmiddagen.

Toerisme in Centraal-Portugal bloeit als nooit tevorenHet toerisme in beleefde een buitengewoon jaar in 2023, zo blijkt uit de voorlopige cijfers van de toeristische activiteiten in het land. Het centrum van Portugal heeft zich in het bijzonder onderscheiden met opmerkelijke prestaties. Volgens een nieuwsbericht van Sapo beleefde de regio afgelopen jaar haar beste toeristische jaar ooit. Dit blijkt uit verschillende indicatoren zoals het aantal overnachtingen en gasten, de bezettingsgraad en de totale inkomsten.

Een volle agenda van culturele evenementen in de AlgarveDe Algarve, met zijn zonovergoten landschappen en pittoreske kustdorpjes, is niet alleen een toevluchtsoord voor zonaanbidders maar het is ook de thuisbasis van een schat aan culturele evenementen die de rijke geschiedenis en levendige tradities van de regio weerspiegelen. Het jaar zit boordevol festivals en culturele evenementen. Hier zijn er een aantal die zeker een bezoek waard zijn.

Winterse tips voor aangenaam wonen in de Algarve of de AlentejoWonen in de het warme zuiden van Europa klinkt voor velen aanlokkelijk. Weg van de eindeloze koude en natte winters en genieten van de zon, het hele jaar door. In de winter het is dan wel niet zo warm als in de zomer maar er zijn nog steeds volop mogelijkheden om veel tijd door te brengen in de milde buitenlucht. In dit blog een aantal wintertips.

"Wonen in de Alentejo: Een Oase van Rust en Authentieke Schoonheid"Wonen in de Alentejo is betoverend, vanwege de charme van het rustieke Portugese platteland. De glooiende vlaktes, strekken zich uit zover het oog reikt, bezaaid met olijfbomen en wijngaarden die de heuvels sieren. Het leven hier ademt een serene kalmte uit, ver weg van de drukte van toeristische gebieden. Wat maakt het leven hier zo aangenaam?  

De kracht van een 'Comunicação Prévia de Informação' in PortugalDroom je van bouwen in Portugal? De "Comunicação Prévia de Informação", ook wel afgekort als PIP of in het Engels vertaald als "Request for Preliminary Information" (verzoek om voorlopige informatie) biedt een verhelderende mogelijkheid voordat je begint aan de formele planning. Deze informatieve stap geeft je inzichten die de richting van je project kunnen bepalen.

De belangrijke rol van een landmeter bij landontwikkelingBegin je aan een landontwikkelingsproject in Portugal? Een professionele landmeter kan uw leidraad zijn. Ze spelen een cruciale rol in de analysefase van de locatie en verschaffen essentiële inzichten die de basis vormen van je bouwproject.

1 / 4 pages
go to page nº
TOP