Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt   Meer informatie

Nieuws

De beste keus voor gepensioneerdenPortugal: de beste keus voor gepensioneerden. Na uw pensioen een huis kopen in Portugal, dat is een goed idee. In Portugal geniet u niet alleen van één van de beste klimaten ter wereld en bijna de meeste zonuren van Europa, maar ook van ...

Belastingheffing over uw vakatiewoningHeeft u vermogen in box 3 dan betaalt u jaarlijks 1,2% inkomstenbelasting over de waarde van uw bezittingen verminderd met eventuele schulden. Per 1 januari 2017 zal de belastingheffing in box 3 echter wijzigen. Om aan deze vermogensrendementsheffing te ontsnappen kunt u overwegen te investeren, in een vakantiewoning in het buitenland. Over uw woning in het buitenland betaalt u namelijk geen belasting in Nederland.

Gemeente São Bras & Divine Home ontwikkelen WELKOMST KIT voor nieuwe residentenDe gemeente van São Brás de Alportel heeft een Welkomst KIT ontwikkeld voor nieuwe bewoners in São Brás. Divine Home heeft deze Welkomst kit samen met de gemeente ontwikkeld. We verheugen ons er samen met de burgemeester op om alle nieuwe eigenaren in São Brás de Alportel een warm welkom te geven.

Bed & Breakfast (B&B) in PortugalDroomt u er ook van: een huis kopen in Portugal om er uw eigen bed & breakfast te beginnen? Terwijl u uw gasten een aangenaam verblijf bezorgt, geniet u zelf ook van al het goede dat leven in zonnig Portugal te bieden heeft. Maar laat uw droom niet verstoren door een gebrek aan kennis van de Portugese wetgeving waar u als eigenaar van een B&B of als verhuurder van kamers mee te maken krijgt. Eind 2014 is daarin het nodige veranderd.

Wat kost het dagelijks leven in Portugal?Als je een huis koopt in Portugal, of dat nu is om er permanent te gaan wonen of om er lekker vakantie te vieren, krijg je ook te maken met de kosten van het dagelijks leven in het Zuid-Europese land. Hoe goedkoop of duur is leven in Portugal?

Onroerendgoedbelasting in PortugalBij het kopen van een huis in Portugal krijgt u te maken met de jaarlijkse belasting over uw onroerend goed. De Portugese onroerendgoedbelasting – die in Portugal IMI genoemd wordt: Imposto Municipal sobre Imóveis – is een gemeentelijke belasting. In de meeste gevallen valt het eerste gedeelte van de aanslag in maart op de deurmat en moet u deze betalen in april.

Vijf weetjes over wonen in de AlgarveDe Algarve is een geliefde regio voor het kopen van een (tweede) woning en het doorbrengen van een vakantie. In het vroege voorjaar, als het hoogseizoen in het toerisme nog niet begonnen is en de temperatuur in het zuiden van Portugal al oploopt naar erg aangename waarden, is de natuur in de Algarve eigenlijk op haar mooist. Vijf redenen op een rijtje om een woning in de Algarve te kopen.

Een huis kopen in PortugalEen huis kopen in Portugal: een slimme investering. Eén blik op uw spaarrekening en u weet het: van de rente over uw geld wordt u niet langer rijk. Als u echt rendement uit uw spaargeld wilt halen, is investeren in een woning in Portugal een uitstekend alternatief, zeker nu.

Gouden VisumNieuwe wettelijke bepalingen voorzien in de mogelijkheid voor niet EU-residenten die investeringsactiviteiten uitoefenen in Portugal om een verblijfsvergunning te krijgen. Dit geldt voor diegenen die kapitaal overdragen naar Portugal, banen creëren of onroerend goed aankopen. Deze versnelde procedure heet ook wel "Gouden Visum".