Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt   Meer informatie
Een huis kopen in Portugal

Een huis kopen in Portugal

Eén blik op uw spaarrekening en u weet het: van de rente over uw geld wordt u niet langer rijk. Als u echt rendement uit uw spaargeld wilt halen, is investeren in een woning in Portugal een uitstekend alternatief, zeker nu.

 

Aantrekkelijke huizenprijzen

Sinds 2008 zijn de prijzen van huizen in Portugal gedaald, maar het afgelopen jaar is de woningmarkt stabiel geworden. Door een aantal maatregelen van Portugal – zoals de Golden Visa en het niet heffen van belasting over pensioenen voor nieuwe residenten – is het voor investeerders en zonliefhebbers binnen en buiten Europa extra aantrekkelijk geworden om vastgoed in Portugal te kopen. Nieuwe nationaliteiten investeren in Portugees vastgoed, waardoor de voorraad beschikbare woningen beetje bij beetje slinkt. Mogelijk betekent dit dat de huizenprijzen in de toekomst weer gaan stijgen. Daarom is het nu een goed moment om te investeren.

 

Weinig rente op spaargeld

Dat spaargeld steeds minder rente oplevert is het gevolg van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Doordat banken zo weinig rente hoeven te betalen over het bij de ECB geleende geld, hebben ze het spaargeld van particulieren veel minder hard nodig. Bij de meeste banken in Europese landen is de rente over spaargeld daardoor op een historisch dieptepunt van 1 procent of zelfs nog lager beland. Onder andere spaarders in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Zweden en Spanje krijgen nauwelijks rente over hun gespaarde geld.

 

Rendement op uw investering

Het alternatief van het aankopen van een huis in Portugal is dan een stuk aanlokkelijker: zelf heerlijk relaxen in de zon en ondertussen rendement maken op uw investering. De aankoop van een woning in Portugal is ook een perfecte investering voor verhuur: onder andere door het grootste aantal zonuren op jaarbasis en de goedkope vliegtickets die diverse luchthavens dagelijks aanbieden is Portugal een populaire bestemming voor een vakantie.

 

Wonen met vrij uitzicht

Bouwvoorschriften in Portugal liggen strikt aan banden, waardoor de natuur altijd goed in het oog wordt gehouden. Hoogbouw is vrijwel niet toegestaan, met uitzondering van een paar steden die hiervoor aangewezen zijn (Portimão, Faro, Armacão de Pêra). Op veel andere plekken geniet u van een woning met vrij uitzicht.

 

Gastvrij en goedkoop

Niet alleen wij vinden Portugal het mooiste land ter wereld, het werd in 2014 twee keer uitgeroepen tot beste land om te bezoeken, door de Spaanse editie van Condé Nast Traveler en door Rough Guides, een autoriteit op het gebied van reisgidsen. Portugal werd daarbij geroemd om haar cultuur, gastronomie, de heerlijke wijnen, de stranden, de geschiedenis, de variatie in het landschap en bovenal de gastvrijheid van de Portugese bevolking. Voor toeristen en (tweede) woningeigenaren is het leven in Portugal goedkoop. Van een typisch Portugese dagschotel geniet u in verschillende restaurants met een goede keuken al vanaf 5 euro. Uiteraard kan luxe dineren ook.

 

Kortom, met de aankoop van een woning in Portugal geniet u niet alleen optimaal van uw spaargeld, maar ook van al het goede dat het Portugese leven te bieden heeft! 

Klik hier voor ons aanbod van villa's in de Algarve.

Klik hier voor ons aanbod van beschikbare appartementen in de Algarve.  

Klik hier voor ons aanbod van villa's en appartementen in de Silver Coast.