Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt   Meer informatie

nieuws

Huis in Portugal; een slimme investering

Eén blik op uw spaarrekening en u weet het: van de rente over uw geld wordt u niet langer rijk. Als u echt rendement uit uw spaargeld wilt halen, is investeren in een woning in Portugal een uitstekend alternatief.

 

Aantrekkelijke huizenprijzen
Sinds 2008 zijn de prijzen van huizen in Portugal gedaald en vanaf 2016 zijn de prijzen stabiel geworden en daarna gestegen. Door een aantal maatregelen van Portugal – zoals de Golden Visa en het niet heffen van belasting over pensioenen voor nieuwe residenten -  is het voor investeerders en zonliefhebbers binnen en buiten Europa extra aantrekkelijk geworden om vastgoed in Portugal te kopen. Nieuwe nationaliteiten investeren in Portugees vastgoed, waardoor de voorraad beschikbare woningen beetje bij beetje slinkt. Er worden wel diverse nieuwbouwprojecten aangeboden, maar echter nog te weinig om de grote vraag geheel te bedienen. De verwachting is mede daarom ook dat de huizenprijzen in Portugal de komende jaren verder zullen stijgen. Daarom is het nu een goed moment om te investeren.

 

 

Weinig rente op spaargeld
Dat spaargeld steeds minder rente oplevert is het gevolg van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Doordat banken zo weinig rente hoeven te betalen over het bij de ECB geleende geld, hebben ze het spaargeld van particulieren veel minder hard nodig. Bij de meeste banken in Europese landen is de rente over spaargeld daardoor op een historisch dieptepunt van 1 procent of zelfs nog lager beland. Onder andere spaarders in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Zweden en Spanje krijgen nauwelijks rente over hun gespaarde geld.

 

Rendement op uw investering
Het alternatief van het aankopen van een huis in Portugal is dan een stuk aanlokkelijker: zelf heerlijk relaxen in de zon en ondertussen rendement maken op uw investering. De aankoop van een woning in Portugal is dan ook een perfecte investering voor verhuur: onder andere door het grote aantal zonuren op jaarbasis en de goedkope vliegtickets die diverse luchthavens dagelijks aanbieden, is Portugal een populaire bestemming.

 

Wonen met vrij uitzicht
Bouwvoorschriften in Portugal liggen strikt aan banden, waardoor de natuur altijd goed in het oog wordt gehouden. Hoogbouw is vrijwel niet toegestaan, met uitzondering van een paar steden die hiervoor aangewezen zijn (Portimão, Faro, Armacão de Pêra). Op veel andere plekken geniet u veelal van een woning met vrij uitzicht.

 

Gastvrij en goedkoop
Niet alleen wij vinden Portugal het mooiste land ter wereld, het werd al twee keer uitgeroepen tot beste land om te bezoeken, door de Spaanse editie van Condé Nast Traveler en door Rough Guides, een autoriteit op het gebied van reisgidsen. Portugal werd daarbij geroemd om haar cultuur, gastronomie, de heerlijke wijnen, de stranden, de geschiedenis, de variatie in het landschap en bovenal de gastvrijheid van de Portugese bevolking. Voor toeristen en (tweede) woningeigenaren is het leven in Portugal goedkoop. Van een typisch Portugese dagschotel geniet u in verschillende restaurants met een goede keuken al vanaf 8 euro. Uiteraard is luxe dineren ook heel goed mogelijk. 

 

Kortom, met de aankoop van een woning in Portugal geniet u niet alleen optimaal van uw spaargeld, maar ook van al het goede dat het Portugese leven te bieden heeft! 

 

Klik hier voor ons aanbod van villa's in de Algarve.

Klik hier voor ons aanbod van beschikbare appartementen in de Algarve.