Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

nieuws

Vijf weetjes over wonen in de Algarve

De Algarve is een geliefde regio voor het kopen van een (tweede) woning en het doorbrengen van een vakantie. In het vroege voorjaar, als het hoogseizoen in het toerisme nog niet begonnen is en de temperatuur in het zuiden van Portugal al oploopt naar erg aangename waarden, is de natuur in de Algarve eigenlijk op haar mooist. Vijf redenen op een rijtje om een woning in de Algarve te kopen.

 

1. Eén van de zonnigste regio’s van Europa

De Algarve ligt aan de Atlantische Oceaan in plaats van de Middellandse Zee. Door de frisse zeewind is het er nooit drukkend warm, maar wel aangenaam zonnig. Het klimaat van de Algarve is mediterraan, met warme zomers en milde winters. In de Algarve schijnt per jaar ongeveer 3.000 uren de zon. Daarmee behoort het tot de zonnigste regio’s van Europa. In maart is de temperatuur overdag gemiddeld 18 tot 21 graden, met uitschieters naar zelfs 25 graden.

 

2. De groene omgeving van de Algarve

De Algarve staat bekend om haar bijzondere kust, met indrukwekkende kliffen en schitterende brede stranden. Maar ook verder heeft deze regio veel natuurschoon te bieden, zeker in de lente, als de hele Algarve prachtig in bloei staat. In maart bloeien al de eerste orchideeën, oleanders, camelia’s en andere bloemen. De bloesem aan de sinaasappelbomen geeft de natuur in de Algarve in het voorjaar nog meer kleur.

 

3. De Algarve: een veilige regio

De Algarve is een veilige regio om te wonen, net als heel Portugal. De criminaliteit in de Algarve behoort tot de laagste van Europa en Portugal staat op nummer 3 van de wereld (!!) ranglijst van meest veilige landen in 2020. Vorig jaar in 2019 schoof Portugal van de vijfde plaats naar die prachtige derde plaats en deze geweldige plek met alleen IJsland en Nieuw-Zeeland boven zich, heeft Portugal in 2020 vast weten te houden.  

 

4. Aantrekkelijke woningmarkt in de Algarve

Het is momenteel een goede tijd om te investeren in een woning in de Algarve of in een perceel waarop u uw eigen droomhuis kunt laten bouwen. De prijzen op de Portugese huizenmarkt zijn sinds 2016 stijgende en zullen naar verwachting de komende jaren verder door stijgen. Op zoek naar uw droomwoning? Klik hier voor ons woningaanbod in Portugal

 

5. Vliegen via Faro

De Algarve is gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig. In Faro, de hoofdstad van de Algarve, bevindt zich Faro Airport (Portugese naam: Aeroporto Internacional de Faro). Het vliegveld ligt slechts een paar kilometer buiten het centrum van Faro. Jaarlijks maken miljoenen vakantiegangers uit de hele wereld gebruik van deze centraal gelegen luchthaven, onder andere vanuit Engeland, Nederland, België, Ierland, Frankrijk en Duitsland. De piek in het aantal vliegpassagiers ligt in de zomer, in het voorjaar en het najaar is het rustiger. Dat scheelt vaak ook in de kosten van uw vliegticket naar de Algarve! Nederland en België bieden uitstekende vliegmogelijkheden naar Faro airport, in het zomerseizoen vaak meerdere vluchten per dag per vliegveld. 

 

Ook het welbekende Amerikaanse magazine Forbes publiceerde in april 2020 een artikel, geschreven door Kathleen Peddicord, waarin de Algarve gekozen wordt als de beste plek voor pensionering en emigratie na COVID-19  (lees het volledige artikel hier). 

 

Bent u er van overtuigd dat de Algarve dé plek wordt voor uw (tweede) woning? Bekijk hier het volledige woning aanbod. 

Foto's