Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

nieuws

Petra emigreerde met haar gezin naar de Algarve 

‘Het Nederlandstalige onderwijs was doorslaggevend voor onze keuze’ 

 

De jonge Nederlandse ondernemer Petra wilde haar Nederlandse bedrijf vanuit een warm land aan gaan sturen. Voorwaarde voor haar was wel dat haar jonge kinderen daar naar een goede Nederlandse school zouden kunnen.  

 

Er zijn maar 2 Nederlandse scholen In Zuid Europa. Waarvan 1 in Silves.; Het NOAP (Nederlands Onderwijs Algarve Portugal). Bij deze school kregen Petra en haar man meteen een goed gevoel. Ze hakten de knoop door! De Algarve was ‘the place to be’!  

Het stel ging op zoek naar een Nederlandssprekende makelaar in Portugal en vond die in Divine Home.  

 

Na een eerste kennismakingsgesprek met Guido Visser van Divine Home in Nederland ging Divine Home aan de slag met een duidelijke zoekopdracht: Een gezinswoning, maximaal 15 km van Silves. Omdat woningen momenteel snel verkocht worden, was het een behoorlijke uitdaging. Petra en haar man zijn 3 keer in Portugal geweest voor bezichtigingen. De 3e keer was het raak! Ze vonden een huis dat voldeed aan hun wensen in de plaats Alcantarilha. Maurice Carballo, een zeer enthousiast makelaar van Divine Home Portugal heeft het huis aangekocht. Dat Maurice ook Nederlands sprak, was voor Petra echt van toegevoegde waarde. 

 

Alcantarilha heeft een centrale ligging. Slechts 12 km van Silves en een gemakkelijke verbinding met de luchthaven van Faro. Vlakbij de meest spectaculaire stranden, winkelcentra, waterparken en andere voorzieningen. 

 

Augustus 2022 heeft het gezin intrek genomen in hun woning in Alcantarilha. Waar de kinderen na 2 weken het nieuwe schooljaar begonnen op het NOAP.  

De kinderen hebben het erg naar hun zin op hun nieuwe school. Er zijn kleine klassen, daardoor is er erg veel persoonlijke aandacht en onderwijs op maat. Er wordt veel georganiseerd en er is veel betrokkenheid vanuit de ouders. Omdat ze natuurlijk allemaal in hetzelfde schuitje zitten ontstond er direct een hechte club. Ouders wisselen tips uit en helpen elkaar.  

 

De verhuizing naar Portugal is goed verlopen. Het helpt volgens Petra wel enorm als je flexibele instelling en financiële ruimte hebt. Dit kan je enorm veel stress besparen. 

Het regelen van praktische zaken kan net wat langer duren dan in Nederland. Je moet hier echt tijd voor maken. 

Petra raad aan een emigratiecoach of jurist om hulp te vragen. Dit kan natuurlijk ook iemand zijn die de stap al heeft gemaakt. 

 

Wij wensen Petra en haar gezin een zonnige toekomst in het mooie Alcantarilha! 

 

Een huis kopen in Portugal is een ander proces dan kopen in uw eigen land. Wij helpen u bij de procedure. Bij de aankoop van een woning in Portugal betaalt u belasting en andere onkosten. Wij leggen u deze kosten graag uit.

 --------------

 

Nederlands Onderwijs Algarve Portugal [NAOP].

 

De NOAP is sinds september 2018 een zelfstandige school. 


Pijlers zijn: Individuele aandacht en een lespakket op maat. NOAP krijgt ondersteuning van het ministerie van OC&W. Deze ondersteuning bestaat uit advies en begeleiding, vierjaarlijkse controle door de Nederlandse Onderwijsinspectie en een jaarlijks subsidiebedrag voor de leerlingen. NOAP heeft  vier lesruimtes, een bibliotheek/ontvangstruimte en een groot grasveld om te spelen en sporten.

Meer informatie op https://noap.info

Foto's