Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

verkoop

Kosten bij verkoop

  • Kosten advocaat
    Als verkoper kunt u zelf kiezen of u een advocaat wilt inschakelen voor het behartigen van uw belangen bij de verkoop. De kosten van een advocaat in Portugal zijn verschillend. Indien u een aanbeveling wenst, zijn wij u graag van dienst. 

  • Winstbelasting = IRS / IRC - Imposto sobre o rendimentos-renidmentos de mais-valias.
    "Meerwaarde" is winst verkregen uit de verkoop van een woning welke eerder gekocht is tegen een lagere prijs. U (of uw vertegenwoordiger) zal verslag aan de Belastingdienst uit moeten brengen binnen een bepaalde termijn na overdracht omtrent de verkregen meerwaarde bij verkoop. Kosten die betaald moeten worden aan winstbelasting kunnen variëren en zijn onder andere afhankelijk of u wel of geen resident bent in Portugal. Wij raden u aan voorafgaand aan het te koop plaatsen van uw woning advies in te winnen bij uw belastingadviseur. 

  • Kosten makelaar
    Om onze werkzaamheden voor de verkoop en de kosten hiervan te bespreken, maken wij graag een afspraak met u om persoonlijk kennis te maken en ons werk toe te kunnen lichten. In Portugal betaald de verkoper de kosten van de makelaar. 

Let op: deze informatie is indicatief en wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele fouten of verkeerde informatie. We raden u aan bij elke aankoop en verkoop van vastgoed in Portugal u goed te laten informeren over de juridische en fiscale gevolgen omdat de wetten in Portugal voortdurend veranderen.