Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

PORTUGAL

Albufeira

Albufeira

Van oorsprong is Albufeira een oude vissersplaats, welke de laatste decennia is uitgegroeid tot één van de belangrijkste en meest toeristische badplaatsen van Portugal. Ondanks het toerisme doet het stadje sfeervol aan, omdat het centrum autovrij is en er geen hoogbouw geplaatst is. 

Albufeira is een mooie badplaats met uitgerekte stranden en een prachtige jachthaven met diverse cafés, winkels en restaurants. In deze jachthaven vind u ook één van onze kantoren.

Albufeira heeft een oud stadscentrum waar u heerlijk kunt rondwandelen langs een veelvoud van winkels, restaurants en bars. Tevens bevindt zich in dit centrum een pas vernieuwd, erg gezellig plein waar zeker 's zomers veel te beleven valt. Het plein wordt in de zomer druk bezocht door publiek van alle leeftijden en nationaliteiten aangezien de gemeente diverse festivals en activiteiten in de zomermaanden op dit plein organiseert. Een echte aanrader!

 

Grenzend aan het oude centrum van Albufeira ligt het bekendste strand van Albufeira het "Praia dos Pescadores" ofwel het Strand van de vissers. Dit strand wordt veel bezocht door families aangezien er niet veel golven zijn, het een mooi wit zandstrand is en het direct grenst aan het oude centrum en het grote plein van Albufeira.

Praia da Oura is direct verbonden met Albufeira. Aan deze oostzijde van Albufeira is een nieuw centrum ontwikkeld waar ook de Strip gelegen is, ofwel het bekendste uitgaansgebied in Albufeira. Deze lange straat bevat diverse bars, discotheken, restaurants en verschillende souvenirwinkeltjes.

Maar Albufeira biedt nog veel meer prachtige stranden zoals het strand van Galé, São Rafael, Salgados of het welbekende Santa Eulalia strand. 

Een andere erg geliefde plaats bij toeristen is het dorp Olhos de Agua in de gemeente Albufeira. Olhos de Agua is het gehele jaar gezellig en levendig en biedt een strand, diverse cafe's, restaurants en winkels. De naam heeft het dorp te danken aan de zoetwaterbronnen die bij eb vrij komen en ronde plekken vormen in het zand waardoor het water naar boven opwelt. Deze ronde plekker zien er uit als 'ogen van water' en zo zijn ze ook in het wapen van het dorp opgenomen. Het Santa Eulalia strand, welke op de weg van Albufeira naar Olhos de Agua is gelegen, is een absolute aanrader. Dit strand met wit zand, hoge rotswanden, de mooie lichtblauwe zee en 2 goede restaurants zorgt voor een perfecte dag op het strand.  

Een aantal kilometers landinwaarts vanaf Albufeira is het Portugese leven compleet anders; hier zijn de pittoreske dorpen van Portugal nog steeds te vinden en prachtige groene omgevingen met een verscheidenheid aan flora en fauna. Neem bijvoorbeeld eens de tijd om het authentieke dorp van Paderne door te rijden of de stad Guia te bezoeken; beiden dorpen zijn gelegen in de gemeente Albufeira en zijn, net zoals Pêra en Vale de Parra, erg geschikt voor de aankoop van uw tweede woning nabij de activiteiten en voorzieningen van de stad Albufeira, maar met de woning net daarbuiten in een rustige omgeving. 

Albufeira is vanaf het vliegveld van Faro circa 30 minuten rijden. Wij verwelkomen u graag op ons kantoor! 

Klik hier voor ons aanbod: 

 

Villa's te koop in Albufeira 

 

Appartementen te koop in Albufeira 

 

Wonigen te koop in Olhos de Agua