Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

PORTUGAL

Informatie over de Algarve, de meest zuidelijke streek van Portugal

Informatie over de Algarve, de meest zuidelijke streek van Portugal

Portugal is één van de meest zonnige en warmste landen van Europa en tevens één van de kleinste. De Algarve is de meest zuidelijke streek van Portugal en wordt officieel als de streek Faro aangeduid. Met 4.960 km² is Faro het op negen na grootste district van Portugal en dit district heeft u veel te bieden.

De Algarve is namelijk hét gebied bij uitstek om te genieten van zon, zee, strand, de gastvrijheid van de lokale bevolking en de prachtige omgeving van het binnenlandschap. Of u op zoek bent naar een gezonde maaltijd met gegrilde vis en zeevruchten, een duik aan het strand wilt nemen, van het prachtige uitzicht op de zee of de bergen wilt genieten of uw favoriete sport wilt uitoefenen: het kan allemaal en er is voor ieder wat wils. De vele zonuren, het lange zomerseizoen en de diversiteit die deze regio bieden, maken de Algarve de ideale locatie om uw tweede huis onder de zon of uw nieuwe permanente woning aan te schaffen.

Het landschap is zeer gevarieerd; de kust ten westen van Faro kent de welbekende rotsformaties met kleine strandjes en ten oosten van Faro zijn de lagunes en kilometerslange witte zandstranden te vinden.

Faro is onderverdeeld in 16 gemeentes.
Albufeira, Alcoutim, Aljezur, Castro Marim, Faro, Lagoa, Lagos, Loulé, Monchique, Olhão, Portimão, São Brás de Alportel, Silves, Tavira, Vila do Bispo, en Vila Real de Santo António. Over al deze gemeenten vind u informatie op onze website.

 

Ons woningaanbod hebben wij verspreidt over de gehele Algarve; in vrijwel iedere gemeente kunnen wij u helpen om uw droomwoning onder de zon te vinden. Klik hier om woningen te koop in de Algarve te bekijken. 

 

 

Foto's