Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

PORTUGAL

Lagoa

Lagoa

Lagoa grenst aan de noord- en oostzijde aan de gemeente Silves, aan de westzijde aan Portimão en ten zuiden is de Atlantische Oceaan gelegen. Lagoa heeft veel stranden welke allen heel goed onderhouden zijn, een goede waterkwaliteit hebben en een prachtige omgeving. Een aantal van deze, welbekende, stranden zijn het strand van Carvoeiro, Benagil, Senhora da Rocha en het wereldbekende "Praia da Marinha" strand.  

Een bekende plaats in Lagoa is Carvoeiro; een dorp waar ondanks het groeiende toerisme nog steeds het oorspronkelijke karakter behouden is mede doordat er geen hoogbouw toegestaan is in dit gebied. Het kleine en gezellige centrum van Carvoeiro is erg levendig en u vindt hier veel lekkere restaurants en een gezellig strand welke ingesloten is tussen twee prachtige rotsformaties. Voor het strand is het dorpsplein gelegen welke autovrij is en waar u 's avonds gezellig kunt borrelen. In de zomermaanden is er elke avond wel wat te beleven op dit plein van optredens voor kinderen tot muziek concerten en dansshows voor alle leeftijden. Ook sporters kunnen hier uit de voeten met een prachtige tennisclub, vele golfbanen, een duikschool en mooie paardrij-, wandel- en fietsroutes.

Lagoa is eigenlijk nog een beetje het ondergeschoven kindje van de Algarve, maar heeft zoveel te bieden. Wat te denken van de kleurrijke vishaven van het ydillische dorp Ferragudo, waar u de oorspronkelijke vissersbootjes nog elke dag uit ziet varen. Dit authentieke dorpje is tegen de heuvel opgebouwd en heeft onderaan de berg een gezellig dorpsplein. Het strand bij Ferragudo is prachtig en langgerekt met een aantal verschillende restaurants/beachbars zodat u zich de hele dag kunt vermaken.

De rust en zaligheid die de gemeente Lagoa u biedt en de vele pleintjes waar men van een heerlijke lunch of een glaasje wijn kan genieten met zicht op het authentieke Portugal maken dit een omgeving die steeds meer in opmars komt. Ook de vele inhammen in de kust maken dat hier een tal van kleine strandjes zijn waar u zich buiten het hoogseizoen op een privé strand lijkt te bevinden. Ook zijn er tal van wandelroutes langs de kust te vinden. 

Lagoa beschikt ook over een cultureel centrum waar iedere maand voorstellingen worden gegeven, (muzikaal/theather/kunst). Tevens bevind zich hier de "Centre de saude" oftewel een dependance van het ziekenhuis waar men kleine medische ingrepen en doktersconsulten verricht. Tevens is er een groot openbaar overdekt zwembad wat vooral zeer praktisch is voor de wintermaanden.

Lagoa bevindt zich op circa 45 minuten afstand van de luchthaven van Faro. 

 

Klik hier voor ons aanbod van: 

 

- Huizen te koop in Lagoa 

 

- Villa's te koop in Carvoeiro

 

- Woningen te koop in Ferragudo 

Foto's