Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

PORTUGAL

Olhão

Olhão ligt circa 15 kilometer van het vliegveld van Faro en heeft de belangrijkste vissershaven van de Algarve. Olhão, gelegen aan de oostzijde van de Algarve, is nog een vrij rustige streek, echter trekt de interesse de afgelopen jaren duidelijk aan. Deze opkomende interesse is terecht; het stadje Olhão heeft een drukke overdekte markt waar ieder dag een groot assortiment aan verse vis, vlees, groenten en fruit te vinden is. Ook beschikt het stadje over sfeervolle straatjes en steegjes welke een doolhof vormen als u niet bekend bent in dit authentieke stadje, maar wel er voor zorgen dat u heerlijk kunt rondwandelen en kunt winkelen.

De kust van Olhão is het best te beschrijven als een waddenkust met eilandjes, kreken en zandbanken. Deze lagune is tevens tot natuurpark verklaard en is genaamd: Ria Formosa. De Ria Formosa strekt uit over de gemeentes Olhão, Tavira en Faro en het natuurpark is ongeveer 17.000 hectare groot. U kunt hier heerlijk rondwandelen en genieten van de natuur en de rust.

Wat veel mensen niet weten is dat ook strandliefhebbers in deze streek terecht kunnen. Bij Olhão kunt u met de boot naar de prachtige stranden van Ilha da Culatra, maar misschien nog mooier is het Ilha de Armona tegenover het vissers- en wijnbouwdorp Fuseta. 

Een ander zeer interessante dorp in deze omgeving is Moncarapacho; u vindt hier alle voorzienigen voor u dagelijkse boodschappen en de omgeving biedt bij uitstek een aantal prachtige groene locaties waar hele mooie villa's te vinden zijn! 

Olhão is nog maar 30 minuten vanaf de grens met Spanje gelegen waardoor een dagtrip over de grens heel goed mogelijk is. De luchthaven van Faro is op circa 15 minuten afstand gelegen.