Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

PORTUGAL

Silves

De gemeente Silves is een samenhang van de plaatsen Tunes, Silves, São Marcos de Serra, São Bartolomeu de Messines, Pêra, Armação de Pêra, Algoz en Alcantarilha.

Silves stad is een dorp ongeveer 20 kilometer ten noordoosten van Portimão. In dit dorp is nog steeds een indrukwekkende oude Moorse vesting aanwezig; deze oude burcht boven de stad, gebouwd van leem en rode zandsteen is één van de herinneringen aan de tijd van de Moren. Tevens een bezienswaardigheid is de Sé Catedral (hoofdkerk) naast de Sé da Guarda (het belangrijkste godshuis van de Algarve). Silves heeft zeker zijn charme en de authenticiteit behouden en is daarom erg leuk om te bezoeken.

Een dorp welke tevens genoemd moet worden is Alcantarilha. Het oude dorpscentrum is recent uitgebreid met enkele nieuwe wijken aangezien Alcantarilha op nog geen 5 minuten van het strand van Armacão de Pêra is gelegen, 5 minuten van de Algarve Shopping in Guia en slechts 5 minuten van Albufeira, is dit een perfecte locatie om rustig te wonen en toch alles binnen handbereik te hebben.

Een plaats die we ook niet mogen vergeten is Armação de Pêra. Deze plaats is direct aan de kust gelegen en biedt een groot strand en een lange, autovrije boulevard. Dit is een plaats die als een van de weinige plaatsen hoogbouw kent.

Silves stad is op 45 minuten afstand van de luchthaven van Faro gelegen.  Alcantarilha en Armacão de Pêra zijn op circa 35 minuten afstand gelegen van de luchthaven van Faro.