Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

nieuws

Keurmerk Clean & Safe Portugal

De toeristische sector in Portugal is zich aan het voorbereiden op het hervatten van activiteiten. Ondernemingen in de toeristische sector, in toeristisch entertainment en reisbureaus kunnen vanaf nu het keurmerk Clean & Safe aanvragen (het gaat daarbij om bedrijven die ingeschreven staan bij de Autoridade Turística Nacional).

 

Het keurmerk onderscheidt ondernemingen die voldoen aan de vereisten van hygiëne tegen de verspreiding van COVID-19 en andere infecties. Het versterkt het vertrouwen van de toerist in de reisbestemming.

 

Het keurmerk is gratis, vrijblijvend en één jaar geldig. Het vereist bij bedrijven het invoeren en naleven van een protocol conform de eisen van het Portugees Instituut voor Volksgezondheid. Hierin zijn veiligheidsregels vastgesteld voor toeristische activiteiten om besmettingsrisico’s te vermijden.

 

De voorzitter van de Raad voor Toerisme van de Algarve, João Fernandes, zegt: ‘Wij leveren in samenspraak met de Portugese toeristische autoriteiten grote inspanningen om actieprogramma’s uit te voeren, die de veiligheid op onze bestemming garanderen en het herstel van de toeristische sector mogelijk maken. Wij zetten ons in voor de ontwikkeling van alle noodzakelijke maatregelen, met als uiteindelijk doel de veiligheid en het vertrouwen in de bestemming te versterken.’