Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

nieuws

Lente in de Algarve; een betoverende tijd

 

De lente verwelkomt de Algarve met een verfrissende adem, een seizoen van weelderige groei en een kleurrijk spektakel van bloeiende bloemen. Het zonnige zuiden van Portugal ontwaakt uit zijn winterse sluimer en omarmt de verandering van seizoenen met open armen. De natuur is op haar mooist en de strandbedjes worden weer klaargezet voor lange, zonnige voorjaarsmiddagen.

 

De weelderige flora van de Algarve in volle bloei

 

De Algarve bloeit op in de lente, met een overvloed aan kleurrijke bloemen die het landschap sieren. De iconische amandelbomen schilderen de heuvels in zachte tinten roze en wit. De Citrus boomgaarden verspreiden hun magische geur van verse bloesem. Wilde bloemen kleuren de bermen in alle tinten van de regenboog.

Het is ook de lucht, die in dit seizoen intens blauw is. De perfecte achtergrond voor alle levendigheid om ons heen. Zo zie je ook de ooievaars ijverig in de weer, met takken in hun snavels, om hun bouwsels te maken op hoge schoorstenen en palen.

De lente in de Algarve is een betoverend schouwspel.

 

Zonnige dagen en zachte briesjes

 

Het weer in de Algarve tijdens de lente is mild en aangenaam, met zonnige dagen en verfrissende briesjes. De temperaturen beginnen verder te stijgen naarmate het seizoen vordert. Dagen met een temperatuur ver boven de 20 graden zijn in februari geen uitzondering. Soms vallen er nog regenbuitjes die de watervoorraden voor de lange droge zomer nog eens extra bijvullen.

 

Lentemode kleurrijk en licht

 

Met de komst van de lente in de Algarve komt ook een verandering in de garderobe. Het is tijd om de winterjassen en sjaals op te bergen en plaats te maken voor lichtere, luchtigere kleding. Denk aan kleurrijke jurken, lichte blouses en comfortabele sandalen die perfect passen bij de vrolijke sfeer van het seizoen. Vergeet ook niet om een hoed en zonnebril mee te nemen om uzelf te beschermen tegen de felle zonnestralen.

 

Verken de betoverende landschappen

 

De Algarve staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschappen en de lente is de perfecte tijd om ze te verkennen. Trek eropuit naar de kust en ontdek afgelegen baaien en verborgen stranden.  Of ontdek het binnenland en wandel door groene valleien, langs kabbelende beekjes en door geurige boomgaarden. Er zijn verschillende wandelpaden uitgezet zoals de ‘Rota Vicentina’ https://rotavicentina.com of de ‘Via Algarviana’  https://viaalgarviana.org. Met de lente in volle bloei is er geen beter moment om de natuurlijke schoonheid van de Algarve te ervaren. Daarnaast is ook de Alentejo, waar wij een kantoor hebben, een lust voor het oog.

Zoekt u een (vakantie)huis in de Algarve of de Alentejo dan kunnen wij u van A tot Z begeleiden. Kom en ontdek zelf de magie van de lente in het mooie zuiden van Portugal.

Bovenkant formulier