fbpixel
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

nieuws

Portugal in top 3 meest veilige landen ter wereld!

Portugal staat in 2020 wederom in de top 3 van de Global Peace Index, oftewel de ranglijst van de meest veilige landen ter wereld (!). Portugal hoeft alleen IJsland en Nieuw Zeeland voor zich te laten op deze lijst van veiligste landen, en komt een stuk beter uit de bus dan buurlanden Spanje en Frankrijk.

Als u een huis of vakantiewoning in het buitenland koopt, dan is naast het klimaat de veiligheid een belangrijke doorslaggevende factor om voor een specifiek land te kiezen. U wilt er immers in alle rust kunnen genieten van uw leven of van de vakanties die u er doorbrengt.

Nu staat Portugal al jaren bekend om zijn uitstekende klimaat. Zo schijnt de zon in de Algarve ongeveer 3.000 uren per jaar en voelt de warmte er door de frisse zeewind vanuit de Atlantische Oceaan altijd aangenaam aan.

Maar wat wellicht minder bekend is, is dat Portugal ook tot de meest veilige landen ter wereld behoort. Dit komt met name doordat het politieke klimaat in het land al jaren stabiel is en de criminaliteit in Portugal tot een van de laagste in Europa behoort.

 

Portugal verslaat Spanje en Frankrijk

Op de Global Peace Index die elk jaar verschijnt stijgt Portugal in 2019 van de vijfde naar de derde plaats. Dit terwijl buurland Spanje het moet doen met plaats 32 en Frankrijk niet verder komt dan plaats 60. Beide buurlanden zijn ten opzichte van 2018 een paar plekken gezakt. In 2020 heeft Portugal de derde plaats weten te behouden terwijl Spanje en Frankrijk nog verder afzakken in de lijst o.a. 

 

Portugal heeft de beste combinatie van klimaat en veiligheid

Laten we eerlijk zijn: Nieuw Zeeland, nummer 2 op de Global Peace Index, is wel een erg verre bestemming voor het kopen van een (tweede) huis, vooral als u van plan bent er regelmatig een paar dagen of een week vakantie door te brengen. Daarom kijken we ook naar de ranglijst die alleen landen binnen Europa – en dus binnen acceptabele reisafstand – bevat.

Op die lijst is Portugal het op één na veiligste land, vlak na het meer geïsoleerd liggende IJsland en gevolgd door Oostenrijk en Denemarken. Nemen we alleen de landen in Europa mee waar het klimaat het hele jaar door aangenaam zonnig is, dan staat Portugal zelfs aan kop als meest veilige land, met een behoorlijke voorsprong op nabijgelegen landen.

 

Portugal: vriendelijk en veilig

Op Facebook onderschrijven verschillende lezers die eerder een huis in Portugal kochten dat het land de derde plek in de Global Peace Index dubbel en dwars verdient. ”Naar mijn mening is Portugal koploper als vredig, vriendelijk en veilig land om in te leven”, schrijft één van hen. En een ander: “Ik ben acht jaar geleden vanuit Groot-Brittannië verhuisd naar Portugal en de mensen zijn hier zo rustig en vriendelijk. Ik hou van Portugal.”

 

Denkt u erover een huis te kopen in Portugal? Bekijk het woningaanbod hier en mogelijk vindt u hier uw droomwoning.

 

 

Aangepast juni 2020.