Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

nieuws

Portugal in top 7 meest veilige landen ter wereld!

Ook in 2023 staat Portugal weer in de top 7 van de Global Peace Index, oftewel de ranglijst van de meest veilige landen ter wereld (!). Portugal laat alleen IJsland , Denemarken, Nieuw Zeeland, Singapore, Oostenrijk en Ierland voor zich op deze lijst van veiligste landen ter wereld, en komt daarmee een stuk beter uit de bus dan buurlanden Spanje (plaats 32) en Frankrijk (plaats 67).

Als u een huis of vakantiewoning in het buitenland koopt, dan is naast het klimaat de veiligheid een belangrijke doorslaggevende factor om voor een specifiek land te kiezen. U wilt er immers in alle rust kunnen genieten van uw leven of van de vakanties die u er doorbrengt.

Nu staat Portugal al jaren bekend om zijn uitstekende klimaat. Zo schijnt de zon in de Algarve ongeveer 3.000 uren per jaar en voelt de warmte er door de frisse zeewind vanuit de Atlantische Oceaan altijd aangenaam aan.

Maar wat wellicht minder bekend is, is dat Portugal ook tot één van de meest veilige landen ter wereld behoort. Dit komt met name doordat het politieke klimaat in het land al jaren stabiel is en de criminaliteit in Portugal tot één van de laagste in de wereld behoort.

 

Portugal verslaat Spanje en Frankrijk

Op de Global Peace Index die elk jaar verschijnt staat Portugal in 2023 dus in de top 7. Dit terwijl buurland Spanje het moet doen met plaats 32 en Frankrijk niet verder komt dan plaats 67. Beide buurlanden staan veel lager op de wereldranglijst wat een groot contrast qua veiligheid aangeeft. 

 

Portugal heeft de beste combinatie van klimaat en veiligheid

Laten we eerlijk zijn: Nieuw Zeeland, IJsland, Ierland, Denemarken, Singapore en Oostnerijk zijn leuke landen, maar voor een (tweede) huis in de zon zijn deze landen niet echt geschikt. Ondanks dat deze landen hoger op de ranglijst van veiligste landen staan, komen ze niet in de buurt van Portugal voor wat betreft gemakkelijke bereikbaarheid en het heerlijke klimaat. Vooral als u van plan bent regelmatig een paar dagen of een week vakantie door te brengen in uw vakantiewoning en u bent op zoek naar een woning in de zon dan steekt Portugal er met kop en schouders bovenuit. Vanuit de lijst kunnen we concluderen dat Portugal het meest veilige land in Europa is, wat tevens een zonnig klimata heeft. 

 

Portugal: vriendelijk en veilig

Op Facebook onderschrijven verschillende lezers die eerder een huis in Portugal kochten dat het land de zijjn plek in de Global Peace Index dubbel en dwars verdient. ”Naar mijn mening is Portugal koploper als vredig, vriendelijk en veilig land om in te leven”, schrijft één van hen. En een ander: “Ik ben acht jaar geleden vanuit Groot-Brittannië verhuisd naar Portugal en de mensen zijn hier zo rustig en vriendelijk. Ik hou van Portugal.”

 

Denkt u erover een huis te kopen in Portugal? Bekijk het woningaanbod hier en mogelijk vindt u uw droomwoning.

 

 

Aangepast juli 2023.