Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

nieuws

Wonen in de Alentejo is betoverend, vanwege de charme van het rustieke Portugese platteland. De glooiende vlaktes, strekken zich uit zover het oog reikt, bezaaid met olijfbomen en wijngaarden die de heuvels sieren. Het leven hier ademt een serene kalmte uit, ver weg van de drukte van toeristische gebieden.

Wat maakt het leven hier zo aangenaam?  

Langzaam Levensritme

 

Alentejo staat bekend om zijn kalme en rustige manier van leven. De lokale bevolking, bekend om hun gastvrijheid, neemt vaak de tijd om te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven. Dit omvat het proeven van heerlijke lokale gerechten, het maken van rustige wandelingen door het landschap en het waarderen van het rijke culturele erfgoed van de regio. Zeker in de warme zomermaanden is het levensritme langzamer en neemt men de tijd voor het nuttigen van het middagmaal in de koele schaduw.

 

Schilderachtige Landschappen

 

‘Alentejo’ (Alem-Tejo of Voorbij de Taag) is de grootste provincie van Portugal en beslaat bijna 1/3 van het land, vanaf de zuidelijke oever van de Taag tot aan de Algarve. Het  is een dunbevolkt gebied; slechts 7% van de Portugese bevolking woont er.

De aantrekkelijkheid van de streek zit hem in het authentieke karakter en de oneindige uitgestrektheid van het glooiende binnenland, met af en toe een schilderachtig wit dorpje of een levendige grotere stad zoals Evora of Beja. De voornaamste toeristische trekker is de Atlantische kust met enorme zandstranden, ruige klifkusten en een woeste branding.

Het decor van het landschap is bezaaid met olijfgaarden, wijngaarden en kurkeiken. Dit creëert een fotogenieke horizon. De natuurlijke schoonheid van de regio biedt volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen, vogels kijken en fotografie. Dit alles in een schone lucht zonder vervuilende industrie. Dat maakt de regio een geschikte bestemming om ongestoord te genieten van rust , ruimte, ongerepte natuur en ’s nachts van een adembenemende sterrenhemel.

 

Kosten van Leven

 

In vergelijking met meer stedelijke gebieden in Portugal kunnen de kosten van levensonderhoud in Alentejo veel lager zijn. Buiten de deur eten kost bijna hetzelfde als de dagelijkse boodschappen en de gemeentelijke lasten zijn laag. Samen met de levenskwaliteit van de regio, maakt het aantrekkelijk voor degenen die een rustiger en meer ontspannen levensstijl zoeken. Ook de huizenmarkt is nog zeer aantrekkelijk doordat de Alentejo behoort tot de regio met de laagste huizenprijzen van Portugal. Divine Home heeft een eigen kantoor in Mértola in de Alentejo en heeft uitgebreide kennis van de huizenmarkt. Bent u benieuwd of deze regio geschikt is voor u? Wij helpen graag.

 

Gemeenschapsgeest

 

Kleine steden en dorpen in Alentejo hebben vaak hechte gemeenschappen waar iedereen elkaar kent. Dit bevordert een sterk gevoel van gemeenschap en ondersteuning. In tegenstelling tot sommige toeristische gebieden in de Algarve, is er in de winter geen leegloop van de dorpen en steden. De regio Alentejo viert het hele jaar door verschillende festivals en tradities. Van levendige muziekfestivals tot traditionele markten en religieuze vieringen, hebben inwoners de mogelijkheid zich onder te dompelen in de lokale cultuur en contact te maken met de gemeenschap.

Als u op zoek bent naar een plek waar mensen de tijd nemen om relaties en connecties op te bouwen, zou Alentejo wel eens perfect kunnen zijn.

 

Rijke Geschiedenis en Architectuur

 

Alentejo is doordrenkt van geschiedenis, met charmante steden en dorpen die een mix van Moorse, Romeinse en middeleeuwse invloeden laten zien. Évora, een UNESCO-wereld-erfgoedlocatie, is een voorbeeld hiervan, met een goed bewaard gebleven Romeinse tempel en een middeleeuwse kathedraal. In de buurt van Evora bevindt zich een magische cirkel van monolieten die groter is als die van Stonehenge in Engeland. Wonen in Alentejo betekent omringd zijn door geschiedenis op elke hoek van de straat

 

Wonen in de regio Alentejo biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en een rustiger levensritme. Of u nu wordt aangetrokken door de historische architectuur, de heerlijke keuken of de warmte van de lokale gemeenschap, Alentejo biedt een onderscheidende en vervullende levensstijl.